Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο «Ανθρώπινου Σώματος» στη Θεσσαλονίκη

Την, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές της A’ και Β’ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο «Ανθρώπινου Σώματος» (www.humanbodymuseum.gr – fb.Human Body Museum) στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων στον Πολυχώρο «Nouvelle» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο «Ανθρώπινου Σώματος»  αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να περιηγηθούν στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος και να παρατηρήσουν όλα τα όργανα σε πλήρη λειτουργία.  Το ανθρώπινο σώμα εμφανίζεται ως μία μοναδική, πολυσύνθετη, γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκους και έξι μέτρων ύψους, η οποία αναπαριστά το ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας, το όνομα της οποίας είναι «Ζωή».

Οι μαθητές, μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ανθρώπινου σώματος, ξεκίνησαν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή. Αρχικά, οργανώθηκαν σε ομάδες, περπάτησαν, παρατήρησαν από κοντά και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα και τις λειτουργίες τους. Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν σε υπερμεγέθη ανάγλυφες απεικονίσεις διαφόρων οργάνων, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το δέρμα και πολλά άλλα, με αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία τους. Η καρδιά, το στομάχι, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κατανοητά. 

Παράλληλα, οι μαθητές κατανόησαν τις αλληλεπιδράσεις των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, επιτρέποντάς μας να μιλάμε, να κινούμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να πονάμε, να ΖΟΥΜΕ! Τέλος, οι μαθητές συσχέτισαν την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και τον υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής & Υγείας».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη διδακτική επίσκεψη εδώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση