Επίσκεψη στο Οχυρό Λίσσε

Σήμερα, 27 Οκτώβρη 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε το Οχυρό Λίσσε, όπου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και η απονομή Αριστείων – Βραβείων για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Ειδικότερα αμέσως μετά την άφιξη στο χώρο του Οχυρού απονεμήθηκαν τα Αριστεία – Βραβεία από το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μωυσιάδη στους μαθητές που αρίστευσαν το προηγούμενο σχολικό έτος και ακολούθησε ο ορισμός της σημαίας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Έπειτα οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν μια εκτενή ψηφιακή παρουσίαση των γεγονότων της περιόδου 1938 – 1944 στην περιοχή μας και ενημερώθηκαν για την κατασκευή των οχυρών και της Γραμμής Μεταξά αλλά και για την σπουδαιότητα των μαχών που διεξήχθησαν σ’αυτά.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η ξενάγηση στις στοές του Οχυρού από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Νευροκοπίου, κ. Ησαΐα Χατζηκωσταντίνου, όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να αντιληφθούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαχόμενοι τότε στρατιώτες υπερασπίστηκαν την περιοχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης δεν αντιμετωπίστηκαν απροσδόκητα φαινόμενα ενώ παράλληλα οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Συνεπώς, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και οι μαθητές επωφελήθηκαν πλήρως από την ξενάγηση στο χώρο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ

Τσιτλακίδου Μιχαέλα, μαθήτρια της Β Τάξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση