6 Οκτώβρη: Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της πρώτης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού, που είχε ως θεματικό άξονα τις έννοιες «Ρατσισμός & Διαφορετικότητα», οι μαθητές του λυκείου μας συμμετείχαν σε δράσεις καταθέτοντας, με το δικό τους τρόπο, τη δική τους εκδοχή περί αποδοχής του διαφορετικού. Παρόλο που στο συγκρότημα μας δεν έχουν παρατηρηθεί τέτοιου είδους φαινόμενα, οι μαθητές έχουν πλήρη επίγνωση ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς συνανθρώπους μας, μικρούς και μεγάλους. Μετά από μία σύντομη εισήγησή του διευθυντή κ. Μωυσιάδη, ακολούθησε ολιγόλεπτη συζήτηση, όπου έγινε από κοινού προσπάθεια ερμηνευτικής προσέγγισης των παραπάνω εννοιών.

Οι μαθητές εν συνεχεία παρακολούθησαν την ταινία «Ο ανίκητος», η οποία είναι βασισμένη σε αληθινά περιστατικά από τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, όταν ο ίδιος προσπάθησε να ενώσει το διχασμένο φυλετικά έθνος του μέσα από το πνεύμα του αθλητισμού. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, η «καλλιτεχνική» ομάδα της Γ? Λυκείου άρχισε να σχεδιάζει ένα πανό με σχετικά συνθήματα, που πρόκειται στο προσεχές διάστημα να αναρτηθεί στους διαδρόμους του κτιρίου μας. Παράλληλα, κάποιοι διδακτικοί στίχοι από το εξαιρετικό «Άξιον Εστί» αποτυπώθηκαν σε ύφασμα, ώστε να μας θυμίζουν στο εξής αυτή την ημέρα. Ταυτόχρονα, οι «αθλητικές» ομάδες του σχολείου πραγματοποίησαν αθλητικούς αγώνες ποδοσφαίρου (σε συνεργασία με το ΕΠΑ.Λ.) και βόλλεϋ. Εκτός από το γεγονός ότι η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας επικράτησε με 3-1, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και το γεγονός ότι όλοι οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά με οποιοδήποτε τρόπο στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Μετά το πέρας της ημέρας, οι μαθητές κουρασμένοι αλλά και ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους σε όλα τα επίπεδα, αναχώρησαν για τα σπίτια τους λαμβάνοντας έναν αναμνηστικό σελιδοδείκτη που φτιάχτηκε ειδικά για αυτούς, με απώτερο στόχο να βρίσκεται πάντα στο λήμμα «φιλία» του βιβλίου της ζωής τους.


Φωτογραφίες

photo

Ρατσιμός και διαφορετικότητα

Αφήστε μια απάντηση