28η Οκτώβρη 2014 – 2015

    Στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κ. Νευροκοπίου, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι μαθητές (σε αλφαβητική σειρά): Γρηγοριάδης Μιλτιάδης, Παπαδόπουλος Ευστράτιος, Σεβαστίδου Παρασκευή, Σεβαστίδου Στέλλα, Σεφειρίδου Χριστίνα, Τοζακίδου Βασιλίνα, Τσορτανίδης Κωνσταντίνος και Τσορτανίδης Σωτήρης συμμετείχαν στην παράσταση «Ο καλός στρατιώτης Κλάους» και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα των συμμαθητών τους.

   Το έργο πραγματεύεται την ιστορία του Κλάους Χόφμαν, ενός γερμανού εκπαιδευόμενου αρχαιολόγου, που φιλοξενείται από μια ελληνική οικογένεια για τρεις μήνες στην Ελλάδα. Εκείνος φεύγει λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και επιστρέφει μετά από τρία χρόνια ως ένας υπάκουος Γερμανός στρατιώτης. Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει την αρνητική επίδραση των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά και τις συνθήκες ζωής της ελληνικής πραγματικότητας κατά τη διάρκεια της κατοχής.

   Οι υπεύθυνοι καθηγητές της εκδήλωσης, Βλασιάδου Κατερίνα & Μιχαλάκης Μιχαήλ, συνεργάστηκαν άψογα με τους εν λόγω μαθητές, διατηρώντας ως παρακαταθήκη στη μνήμη τους, εκτός από το άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης, τις ιδιαίτερες στιγμές της προετοιμασίας, που ήταν γεμάτες γέλιο και ιδέες! Σας ευχαριστούμε κυρίως για τη θετική ενέργεια?


[table id=3 /]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση