Φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής 2014 – 2015


 Επίσκεψη στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2015 η Α΄ Λυκείου του σχολείου μας , με τη συνοδεία δύο καθηγητών, επισκέφθηκε την έκθεση εφαρμογών βιομηχανικής πληροφορικής με βασικό διοργανωτή  το ΤΕΙ Πληροφορικής Καβάλας. Η έκθεση είχε διάρκεια μιας εβδομάδας ( 12 έως 18 Οκτωβρίου ) και έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας με τον τίτλο «5οφεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή. Στον εκθεσιακό χώρο υπήρχαν πάνω από 40 περίπτερα-πάγκοι και σε καθένα απ? αυτά παρουσιαζόταν η εργασία μιας ομάδας φοιτητών ή μαθητών, συνήθως στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών ή της ερευνητικής εργασίας των μαθητών λυκείου. Συμμετείχαν φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας, του Πολυτεχνείου Ξάνθης και  του ΤΕΙ Πειραιά καθώς και μαθητές κυρίως από κάποια ΕΠΑΛ του νομού Καβάλας. Μερικά από τα εκθέματα ήταν η τρισδιάστατη ( 3D) εκτύπωση μικρών πλαστικών αντικειμένων, η παρακολούθηση μέσω κινητού ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων των χώρων ή των ηλεκτρικών συσκευών μιας κατοικίας ή ενός θερμοκηπίου και η ρύθμιση κάποιων λειτουργιών στην κατοικία ή το θερμοκήπιο με τηλεχειρισμό, εφαρμογές της ρομποτικής και γενικά συστημάτων αυτοματισμού κ.ά.

Στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του εκθεσιακού κέντρου  μίλησε στα παιδιά του λυκείου μας, αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων που είχαν επισκεφθεί την έκθεση, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας κ. Πογαρίδης.  Ο κ. πρόεδρος εξήγησε τους σκοπούς αυτού του φεστιβάλ, που διοργανώνεται για 5η χρονιά, έκανε μια μικρή εισαγωγή για θέματα ρομποτικής με τα οποία ασχολείται  το ΤΕΙ και έδωσε στα παιδιά ορισμένες συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος τα παιδιά παρακολούθησαν στο προαύλιο του εκθεσιακού χώρου επίδειξη τηλεχειρισμού ενός αμαξιδίου  με τηλεκοντρόλ και ενός skateboard με τις κινήσεις των δακτύλων του ενός χεριού του αναβάτη- χειριστή.

Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή – παρότι ο χρόνος της μετακίνησης ήταν αρκετά μεγαλύτερος από το χρόνο της επίσκεψης -ήταν πολύ χρήσιμη ως βιωματική εμπειρία για τα παιδιά.

Κοπανέλος Παναγιώτης Π.Ε.04.02


[table id=1 /]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση